17. april 2024

Lad os sætte højere serviceniveau end den nuværende

I Tårnby Bladets juni-udgave 2021, side 47 havde Ejner Lyduck (Socialdemokratiet) et indlæg ”Mellemregninger skal med – og dem er der mange af”. Emnet er vores forslag om at give diabetikere sensorbaserede diabetes-målere.

Det glæder mig at Ejner Lyduck svarer på mit forslag om at give borgere med Diabetes type 1 efter lægelig anbefaling til glukosemåler og efter ansøgning får bevilliget sensor-udstyr.

Ejner skriver at Diabetes koster samfundet milliarder, hvilket skyldes kortere levetid, lavere beskæftigelsesfrekvens, flere sygedage, ambulance kaldt, akutbehandling og indlæggelser. Senskader for den enkelte som nyreskader, øjenskader, hjerte-kar sygdomme er langt mere alvorligt. Ejner mener at der er brug for national handlingsplan for diabetes på grund af omkostningerne forbundet med nye teknologi.

Jeg er ikke enig med Ejner Lyduck (S) at Diabetikere skal vente på Folketinget og regionerne. Vi kan i Tårnby sætte et højere serviceniveau end den nuværende. Sensorbaserede diabetes-målere (glukosemåler) kan netop give længere levetid, højere beskæftigelsesfrekvens, færre sygedage, færre indlæggelser og ikke mindst, færre senskader. Investering i bedre teknologi vil være til gavn for samfundet og diabetikere. Fordele er lang større end nuværende konventionelle udstyr.

Denne teknologi muliggør, at man kan benytte en Sensor der placeres på overarmen. Sensoren måler herefter én gang i minuttet og kan læses fra en smartphone. Det gør den til en nem og sikker metode, hvor Diabetikeren kan følge sit blodsukker ved en simpel scanning fra sensoren, samtidig kan Diabetikeren se et mønster i sit blodsukkeret. Netop denne del, er en forbedring og ikke mindst lettelse for alle Diabetikere, som bedre kan følge med i hvordan kroppen reagerer på f.eks. på mad, drikke, motion, feber, stress og insulin.

Jeg mener at vi skal give Diabetikere den bedst mulige hjælp med færre komplikationer, og når færre skal behandles for alvorlige følgesygdomme og flere kan passe deres arbejde, fordi teknologien hjælper dem i hverdagen, giver diabetikere bedre livskvalitet og bedre behandling til gavn for hele samfundet.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN