20. juli 2024

Højere serviceniveau og større livskvalitet i Tårnby.

Venstre foreslår, at borgere med Diabetes type 1 efter lægelig anbefaling til glukosemåler, og ved ansøgning, får bevilliget Sensor-udstyr.

Ligeså bør flere med Diabetes type 2, som flere gange dagligt er afhængige af insulin, og som er under behandling på hospital, have tilbudt teknologien.

Diabetikere stikker sig selv i fingrene eller øreflipperne flere gange om dagen for at måle blodsukker – glukoseindholdet i deres blod.  Med fingerprikker og strips måles der ca. 3-6 i døgnet, mens nogle måler mere end 10 gange. Da dette gøres dagligt, udvikler mange hård hud på fingrene, så man skal stikke sig selv flere gang for at klemme blod ud.

Teknologien muliggør nu, at man kan benytte en Sensor der placeres på overarmen. Sensoren måler herefter én gang i minuttet og kan aflæses fra en smartphone.

Denne type glukosemåling er en ny teknologi til at måle glukose, og bruges til insulinbehandlede diabetespatienter. Fordelen er stor, da sensoren måler én gang i minuttet. Det gør den til en nem og sikker metode, hvor Diabetikeren kan følge sit blodsukker ved en simpel scanning fra sensoren, samtidig kan Diabetikeren se et mønster i sit blodsukkeret samtidig.

Netop denne del, er en forbedring og ikke mindst lettelse for alle Diabetikere, som bedre kan følge med i hvordan kroppen reagerer på f.eks. på mad, drikke, motion, feber, stress og insulin.

Alt i alt, gør det hverdagen bedre og giver en højere livskvalitet for Diabetikere på jobbet, i hjemmet og i fritiden.

Herudover kan Sensoren medvirke til at undgå senskader.

Venstre ønsker at Kommunen skal give Diabetikere den bedst mulige hjælp med færre komplikationer, og når færre skal behandles for alvorlige følgesygdomme og flere kan passe deres arbejde, fordi teknologien hjælper dem i hverdagen, giver diabetikere bedre livskvalitet og bedre behandling.

Ali Qais

Kommunalbestyrelsesmedlem


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN