19. juni 2024

Mere gennemsigtighed om normeringer

Vi skal have minimumsnormeringer i Kalundborg. Så alle børn får flere voksne omkring sig. Dygtige pædagoger og pædagogiske assistenter til at se og høre børnene, lege med dem, trøste dem. Men vi er stadig langt fra mål. Forældre oplever, at der mangler pædagogisk personale i institutionerne. Og når forældrene spørger, om de må få indblik i, hvordan normeringen reelt ser ud, får de et nej fra forvaltningen. Det er simpelthen ikke godt nok! Det handler om vores fælles velfærd, om kvaliteten i vores daginstitutioner og om vores børns hverdag. Derfor bør der være fuld gennemsigtighed i Kalundborg. Det kæmper SF i Kalundborg for.

I andre kommuner kan forældrene få indblik i normeringer, så selvfølgelig kan det også kunne lade sig gøre i Kalundborg. Ved at bruge en såkaldt omsættertabel har forældre i Fredensborg kigget på, hvordan normeringen egentlig ser ud, når den tid personalet ikke er sammen med børnene trækkes fra. Det er en start til at få mere gennemsigtighed. Fra Christiansborg har SF arbejdet for, at der, med inspiration fra Fredensborgs omsættertabel, bliver udviklet en model, der kan anvendes i kommunerne. Når den er klar, vil vi i SF Kalundborg presse på for, at vi tager den i brug i vores kommune.

Vores børn skal ikke bare have minimumsnormeringer på papiret. Vores børn skal opleve minimumsnormeringer uanset hvilken vuggestue eller børnehave, de går i.

Af Jacob Mark, undervisningsordfører for SF, og Thomas Malthesen Hiorth, kommunalbestyrelsesmedlem, SF Kalundborg


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN