21. juli 2024

Venstre står vagt om fri- og privatskoler

Forældres ret til at vælge fri- eller privatskole i stedet for den lokale folkeskole er en grundlæggende frihedsrettighed for Venstre.

I Nordsjælland vælger flere forældre, at deres børn skal gå i fri- eller privatskole. Andelen af skolebørn i fri- og privatskoler i Nordsjælland er vokset fra 12 % i 2007 til 18 % i 2021. I Halsnæs, Frederikssund og Gribskov kommuner går mere end hver fjerde elev i fri- eller privatskole.

Desværre deler Socialdemokratiet ikke Venstres syn på fri- og privatskoler. Regeringen fører hetz mod forældres ret til selv at vælge deres børns skole. Hun taler således for reduktion af tilskuddet til de private skoler og dermed skolernes økonomiske grundlag.

Længe har der været politisk enighed om, at fri- og privatskoler pr. elev skal modtage et tilskud. Den enighed har Socialdemokratiet lagt på hylden. Regeringen har nemlig indført puljer, som ikke indgår i dette regnskab. Med puljerne gør regeringen det derfor gradvist dyrere at gå i fri- og privatskole frem for folkeskolen. Det vil Venstre lave om på.

For Venstre er det vigtigt, at alle har mulighed for at vælge fri- og privatskoler. Vi skal have gode og velfungerende folkeskoler med fokus på børns læring og trivsel.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN