19. april 2024

Kystbanen syltes - Nordsjælland har brug for stærkere stemme på Christiansborg

Nordsjælland er et økonomisk kraftcentrum i Danmark. Vi er i top med start af nye virksomheder og økonomisk vækst. Flere internationale medicinalvirksomheder har valgt at placere sig i Nordsjælland.

Trods fremdrift og bidrag til hele Danmarks velstand, så bliver vores trafikale infrastruktur syltet. Der er behov for, at Nordsjælland får en ny og stærkere stemme på Christiansborg

Kystbanen demonstrerer tydeligt, at den trafikale infrastruktur i Nordsjælland ikke er i top. Pendlere fortæller dagligt om aflysninger og forsinkelser. Som en pendler skriver, så er vedligehold og modernisering af infrastruktur desværre ikke særligt sexet.

DSB har også i pressemeddelelser forklaret de aflyste tog pga. mangel på lokomotivfører og højere prioritering af andre banestrækninger. Problemerne er ikke blevet bedre af, at Kystbanen og Øresundstoget bruger de samme skinner. Derfor bliver Kystbanen ofte ramt af forsinkelser på togene i Sverige.

Kystbanens problemer fortjener højere politisk prioritet. Danske og svenske myndigheder bør samarbejde om et fælles udbud for Kystbanen og Øresundstoget, der sætter afgang til tiden og pålidelighed i højsædet. Hvis det ikke er muligt, så bør Kystbanen og Øresundstoget adskilles.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN