12. april 2024

Kernekraft – gerne i min baghave

Lad det være sagt med det samme, jeg forstår godt følelserne omkring atomkraft. Men det er vigtigt at vi ikke lader følelserne styre os væk fra gode beslutninger.

Tiden er moden til at overveje kernekraft. Ja, faktisk får vi allerede kernekraft i stikkontakten via udlandet, som det er i dag.

Sverige og Frankrig er blandt de grønneste lande i verden, blandt på grund af kernekraft. Danmark halter efter. Så lad os overveje kernekraft for klimaets skyld.

Desuden har vi alt for længe gjort os afhængige af lande som Rusland og diktaturstater i Mellemøsten. I forhold til sikkerhedspolitikken er det en rigtig dårlig idé. Desuden ønsker vi ikke indirekte at støtte krig og brud på menneskerettigheder. Kernekraft kan hjælpe os til at gøre os uafhængige og sikre vores værdier.

Selvfølgelig skal vi også sætte turbo på vind-, sol- og havenergi og bakke op om den stærke danske iværksætterkultur som skaber den grønne omstilling, men det er ikke nok. Derfor kan kernekraft hjælpe os af med den sorte energi.

Hvor skal sådan et kernekraftværk så ligge? Ja, gerne i min baghave. Helt konkret foreslår jeg, at beboerne i det postnummer eller kommune, hvor et kernekraftværk ligger får gratis strøm. I disse tider vil det nok få en del til at takke ja. Det er rimeligt at man får noget konkret ud af at være nabo til et kernekraftværk. Så læg det gerne i min baghave, særligt hvis det betyder en hurtigere grøn omstilling, mere sikkerhed og gratis el.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN