21. juli 2024

Staten skal ikke blande sig i hvem du skal giftes med.

I Danmark bestemmer vi ikke hvem du skal giftes med, men om du kan få din partner til Danmark, er en anden sag.

Her i Østjylland har der været mange sager, men en sag der skiller sig særlig ud må være gårdejer, Bent Lange, fra Liltved på Djursland.  Han kan ikke blive familiesammenført med sin filippinske kone, da han kun har færdiggjort 7.Klasse. Udlændingestyrelsen vil nemlig gerne have bevis for, at hans dansk er godt nok.

Hvis man skal have startet en sag om familiesammenføring koster det i dag 10.330 kr. Derudover skal man stille med en bankgaranti på over 100.000 kr.

 

Man tænker sikkert, hvorfor har det røde flertal ikke fjernet disse mærkelige regler? Regeringen fortæller til medierne at de kigger på problemet, hvilket på normaldansk betyder vi forstår jer, men vi gider ikke gøre noget ved det. De Radikale har heller ikke rørt en finger på dette område, lovmæssigt. De Radikale har til gengæld lavet Facebook opslag med par, og en af deres folketingsmedlemmer har sågar, lavet en bog om deres lidelser, vel og mærke uden, at ændre et komma. Man tænker hvilken magt har man som parlamentarisk grundlag for en regering, hvis man ikke tør at ændre problemerne i danskernes daglig dag.

 

Bent Lange lever til fulde op til forsørgerpligten, men det er bare ikke det der gør at han kan få hende til, at bo hos ham permanent. Vi som politikker skal ikke gøre livet svært for danskerne. Derfor forslår vi at disse mærkelige regler bliver fjernet ved næste valg, så Bent og andre ikke skal på skolebænken igen, for at bevise at deres dansk er godt nok. Staten skal ikke bestemme hvem du vil giftes med, og om du kan få vedkommende til Danmark.  Jeg har enormt respekt for foreningen, ægteskab uden grænser, der hjælper borger der kommet i klemme i systemet. Civilsamfundet kan noget bestemt, men det er de strukturer der ødelægger familien. Vi vil politisk skal have gjort op med det cirkus, hvis vi vil være bekendt at kalde os frisindede.

 

I frie grønne vil vi gøre vores del, for borgere som Bent, ikke kommer i lignende problemer.  Vi vil kræve, at det kommer med i en evt. regeringsgrundlag.

 


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN