21. juli 2024

Jobcentrene skal nedlægges

Jobcentersystemet er et umenneskeligt system skabt af politikerne, hvor syge, udsatte og nedslidte danskere pines og plages, og hvor raske og rørige gøres til klienter fra dag et.

Igen og igen kan vi høre om danskere, hvis liv rives i stykker på grund af den rigiditet og følelseskulde, som de mødes med i jobcentrene.

Siden Nye Borgerlige blev stiftet, har det været ambitionen at nedlægge jobcentrene og frigive de ansatte der til gode, produktive jobs i den private sektor, hvor de skaber værdi for dem selv og for samfundet.

Vi vil en vej med omsorg, empati, sund fornuft og syn for den enkelte, hvor man behandles som et menneske, ikke som et tal i et system.

Hvis man kan arbejde, men alligevel lader være, må man selv betale. Hvis man er for syg, nedslidt eller udsat til at arbejde, skal man selvfølgelig have en førtidspension baseret på en uvildig, lægefaglig vurdering.

For det skal være slut med, at det er en tilfældig sagsbehandler eller djøffer, der afgør, om man kommer ud af systemets klør.

De, der har behov for samfundets hjælp, skal selvfølgelig have det. De skal ikke piskes rundt i det umenneskelige jobcentersystem.

Af: Mette Thiesen, medlem af Folketinget og socialordfører, Nye Borgerlige


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN