20. juli 2024

Handicapområdet skal ud af kommunerne!

Jeg har allerede været til mange debatter i denne valgkamp. Men et emne drøftes aldrig – derfor vil jeg godt sætte fokus på det her – for det er vigtigt!

I mange år har jeg kæmpet benhårdt for at sikre retssikkerheden og værdigheden for mennesker med handicap. Desværre har fornuften endnu ikke indfundet sig hos politikerne på Christiansborg. De mener fortsat, at kommunerne skal håndtere handicapområdet. Det er på trods af, at kommunerne laver fejl i ekstremt mange sager, at sagsbehandlingstiderne er lange, og at fristerne overskrides rutinemæssigt. De mange mennesker med handicap og deres pårørende som jeg har talt med gennem årene fortæller om nærmest absurde afgørelser.

Det er tydeligt, at handicapområdet sejler, og kommunerne har bevist, at de ikke magter opgaven.

I Nye Borgerlige ønsker vi at hjælpe mennesker med handicap fri af kommunens kløer. Derfor vil vi have handicapområdet væk fra kommunerne og sikre, at pengene følger den enkelte, uanset om man bor i Halsnæs eller Helsingør.

Ydelser og hjælp bør finansieres over staten og dermed tages væk fra den kommunale kassetænkning. For mennesker med handicap og deres pårørende fortjener bedre end det, de tilbydes i dag.

Af: Mette Thiesen, medlem af Folketinget og socialordfører, Nye Borgerlige


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN