19. juni 2024

Flere friplejehjem - hvorfor?

I Danmarksdemokraterne ønsker vi, at alle ældre, skal kunne vælge imellem friplejehjem og de kommunale plejehjem.

Det er ikke fordi det ene nødvendigvis er bedre end det andet, men fordi vi mener, at man selv skal kunne vælge, hvor man ønsker at tilbringe sin alderdom.

Hele livet er fyldt med masser af valg, men når man bliver ældre og har behov for hjælp, så er valgmulighederne pludselige meget færre, og det ønske vi at lave om på.

Alderdommen er lige så vigtig som andre perioder i livet. Den har også værdi og skal være fyldt med oplevelser, nærvær, forståelse, latter, gråd, sorg, glæde, makeup, nyklippet hår, røde negle, god mad, fest, musik, behov for fysisk kontakt, for dialog, forståelse, tilvalg og fravalg

På det friplejehjem, jeg har besøgt, laver man al maden på stedet. Det gør man primært, fordi appetit er så vigtig for de ældre, og det giver bare mere lyst til at spise, når man kan dufte maden.

Ydermere så har det betydning, at man spiser sammen med andre, og her spiser personalet også sammen med beboerne, fordi man bare taler bedre sammen, når man sidder overfor hinanden. Det giver værdifuld tid, hvor man ikke er ”undervejs” men nærværende og tilstede, både fysisk og psykisk.

På friplejehjemmet i Sall hjælper lederen til overalt. Man hjælper generelt hinanden der, hvor der er behov og det betyder, at alle pårørende, de frivillige og naturligvis beboerne VED, hvem lederen er.

Det er ikke dyrere at bo på friplejehjemmet end på de kommunale plejehjem, men det er muligt at tilkøbe ydelser, hvilket det ikke er på de kommunale.

 


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN