17. april 2024

Enhedslisten stiller flest forslag i Odder byråd – og får flest vedtaget.

Der har i byrådsperiode fra 2018 og frem til nu i alt været behandlet 43 sager rejst af partierne. Enhedslisten har selv rejst 16 sager og været med sammen med andre partier i 10 sager. Enhedslisten har således solo eller sammen med andre partier står for 26 ud af de 43 sager – svarende til 60 % af sagerne.

Der var været opbakning i byrådet til 16 ud af de 26 rejste sager, heriblandt forslag om Tunø-udvalg, skovbegravelsespladser, borgerbudgetter, borgerrådgiver, el-busser og el-færger til Tunø,

De andre partier har også rejst forslag til byrådsbeslutning. Oversigten over solo- og flerpartiforslag ser således ud: Radikale 15 forslag, SF 14 forslag, Konservative 5 forslag, Dansk Folkeparti 3 forslag og Finn Thranum (Venstre) 1 forslag. Socialdemokratiet og Venstre har hver stillet 0 forslag. De har til gengæld posterne som borgmester og formand for udvalgene, og kan sætte mål og retning her.

Enhedslisten mener principielt, at det er vigtigt, at de politiske partier sætter forslag til debat i byrådet. Den politiske debat skal ske i åbenhed og være gennemsigtig for borgerne. Lad os håbe på øget aktivitet i den kommende kommunalbestyrelse.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN