26. maj 2022

Køge Kommune

En anderledes familiepolitik

Min kone Tilde sagde pludselig, at nĂĽr hun kommer hjem pĂĽ kvindernes kampdag, skal jeg give hende god tid. Hun vil markere dagen med husligt arbejde og derefter forberede et godt aftensmĂĽltid.

Min kone er tidligere folketingsmedlem og stadig dybt involveret i det lokalpolitiske arbejde. Jeg kunne selvfølgelig ikke afholde mig for at spørge hende om hun havde fanget pointen med kampdagen.

Hertil svarede hun at den jo er til for alle kvinder. Derfor er det kvindernes ansvar at bruge den som en anledning til at fremme netop deres egen agenda. Hun vil bruge dagen som en anledning til at komme ud over rampen med nogle ønsker, hüb og drømme.

Skal vi komme ind pü sidstnÌvnte er hendes store drøm nemlig, at nür det lykkedes os at fü en lille, vil hun gü hjemme i en tid efter endt barsel. Det burde vÌre en selvfølge, at en af forÌldrene havde det valg. Det skulle ikke kun vÌre et gode som tilfalder de sÌrligt vellønnede. Tilde kommer selv af en familie hvor hendes forÌldre kunne passe hjemme fordi de er selvstÌndige med et bageri. Dermed var institutionspladsen sparet, men vigtig tid med barnet var tjent. Hvorfor ikke holde lidt igen med karriererÌset og bruge dyrebar tid med de smü?

En familiepolitik hvor det er muligt, er en ganske sjÌlden fugl blandt partierne pü Christiansborg. Ikke desto mindre har vi arbejdet for det gennem Dansk Folkeparti. Det er nu partiets officielle politik. En familiepolitik som understøtter optimale valgmuligheder for en kernefamilie, var det første af 8 nye punkter, som formand Kristian Thulesen Dahl lancerede i sin ürsmødetale 2020.

Selvfølgelig skal der vÌre plads til forskelligheder i alle regnbuens farver, men vi mü ogsü sande at langt størstedelen af de danske familier, er klassiske eller sammenbragte. Muligheden for at den ene forÌlder kan gü hjemme i en tid og passe børn, til noget som ligner en dagpengesats, er noget vi kÌmper for nationalt, men ogsü lokalt kÌmpes der.

Man kan nemlig fĂĽ hjemmepasningstilskud fra kommunen.

Dette beløb svinger dog sü meget kommunerne imellem, at hvis du vil have muligheden, afhÌnger det af hvilken kommune du bor i.

I Køge Kommune er satsen ganske lav. Jeg har af flere omgange forsøgt at lÌgge op til at vi igen skal hÌve den. Det er dog som om, at de andre partier endnu ikke har vÌret helt lydhøre.

Senest kan vi krydre problemstillingen med at kommunens daginstitutioner har massive kapacitetsudfordringer. Hvorfor ikke se den her mulighed, som en del af løsningen?

Jeg ved mit forslag om at forhøje pasningstilskuddet for sü at naturligt hente nogle af pengene hjem igen pü ansÌttelser der kan undgüs, ikke er blevet taget imod med übne arme. Sagen er bare den, at det er svÌrt at rekruttere kvalificeret pÌdagogisk arbejdskraft. Minimumsnormeringerne kan i virkeligheden vise sig at udhule kvaliteten i vores daginstitutioner.

Jeg synes, at de partier som er imod, skal komme frit frem. Kom ud af busken og forklar mig offentligt hvorfor I synes det er en dĂĽrlig idĂŠ. Hvorfor skal en forĂŚlder ikke kunne prioritere den maksimale tid med sit eget barn? Vi kan ogsĂĽ vende den om. Hvorfor mĂĽ et lille barn ikke fĂĽ muligheden for maksimal tid med sin mor eller far?

I Dansk Folkeparti ser vi et forhøjet hjemmepasningtilskud, som en del af løsningen. Derudover hylder vi det frie valg. Folk skal have muligheden for at kunne skabe lige netop det familieliv, som de gür og drømmer om.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN