26. maj 2022

Kalundborg Kommune

Mere gennemsigtighed om normeringer

Vi skal have minimumsnormeringer i Kalundborg. Sü alle børn für flere voksne omkring sig. Dygtige pÌdagoger og pÌdagogiske assistenter til at se og høre børnene, lege med dem, trøste dem. Men vi er stadig langt fra mül. ForÌldre oplever, at der mangler pÌdagogisk personale i institutionerne. Og nür forÌldrene spørger, om de mü fü indblik i, hvordan normeringen reelt ser ud, für de et nej fra forvaltningen. Det er simpelthen ikke godt nok! Det handler om vores fÌlles velfÌrd, om kvaliteten i vores daginstitutioner og om vores børns hverdag. Derfor bør der vÌre fuld gennemsigtighed i Kalundborg. Det kÌmper SF i Kalundborg for.

I andre kommuner kan forÌldrene fü indblik i normeringer, sü selvfølgelig kan det ogsü kunne lade sig gøre i Kalundborg. Ved at bruge en sükaldt omsÌttertabel har forÌldre i Fredensborg kigget pü, hvordan normeringen egentlig ser ud, nür den tid personalet ikke er sammen med børnene trÌkkes fra. Det er en start til at fü mere gennemsigtighed. Fra Christiansborg har SF arbejdet for, at der, med inspiration fra Fredensborgs omsÌttertabel, bliver udviklet en model, der kan anvendes i kommunerne. Nür den er klar, vil vi i SF Kalundborg presse pü for, at vi tager den i brug i vores kommune.

Vores børn skal ikke bare have minimumsnormeringer pü papiret. Vores børn skal opleve minimumsnormeringer uanset hvilken vuggestue eller børnehave, de gür i.

Af Jacob Mark, undervisningsordfører for SF, og Thomas Malthesen Hiorth, kommunalbestyrelsesmedlem, SF Kalundborg


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN