20. juli 2024

Klima, røde roser og genbrugsplakater

Klima, røde roser og genbrugsplakater

Sidste søndag mødte jeg Mette Frederiksen i Ballerup. Her var der sang, røde faner og uddeling af roser til alle. Stakkels afskårne roser uden duft og skønhed. De ligner plastik. De er meget belastende for miljø og klima. Jeg snakkede bagefter med en dansk mand. Han var født i Tunesien og havde boet i Danmark i 30 år.

Han undrede sig over, hvorfor Mette taler om klima og samtidig trykker nye plakater. I Ballerup var byen fyldt med små og kæmpestore udgaver af Mettes ansigter. Hver plakat koster fra 1.3 til 2 kg i CO2 regnskabet. Plus ikke duftende roser, som vil visne om 2 dage og ender som affald.

Vi delte blomsterfrø og vilde frø ud. To gymnasieelever tog imod vores gave. To ældre kvinder afviste. Jeg står ved siden min genbrugte kunstplakat og snakker om roser. Jeg har malet en rose på min plakat. Bare for at minde om skønheden i verden. Men deter ikke nødvendigt at skære rosen af. Lad os nyde naturen uden vi ejer den.

I Alternativet husker vi, at vi er en del af naturen. Du kan ikke eje mennesker, du skulle ikke kunne eje naturen. En naturlov skal være en del af Danmarks lovgivning. Alternativet.

 


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN