21. juli 2024

Svar til Jan Hagsted Ohlsson ang tildeling af plejebolig

Svar til Jan Hagsted Ohlsson.

Af Inge Messerschmidt, formand Velfærdsudvalget Dansk Folkeparti.

Det er altid trist, når man som borger, uanset hvor man bor i kommunen, har en opfattelse af at blive forfordelt i forhold til andre. Jan Hagsted Ohlsson skriver i et debatindlæg om sin 93 årige demente mor, der har været godkendt til plejebolig i Jægerspris i 145 dage.

Jeg kan godt forstå, at man ønsker at flytte på plejehjem i nærheden af familien. At man derfor ønsker et helt bestemt plejehjem. Man skal så bare være opmærksom på, at det kan tage længere tid, før man tilbydes en bolig. Vi har 2 ventelister i Frederikssund Kommune. En til plejehjem uanset hvor det ligger i kommunen. Her er man garanteret en bolig indenfor 2 måneder. Ønsker man derimod et helt bestemt plejehjem, accepterer man samtidig at måtte vente på en bolig lige bestemt der, og at der kan gå længere tid. Her er man ikke sikker på en bolig inden for en garanteret tid.

Så ventetiden til en bolig  bliver forlænget, hvis man ønsker et bestemt plejehjem.

Som jeg kan læse, er Jan Ohlssons mor på venteliste til De tre Ege, der er plejehjemmet i Jægerspris.

De nyeste tal fra administrationen viser, at der er 13 Frederikssundborgere, der venter på bolig til De tre Ege. De 4 andre plejehjem i kommunen har mellem 3-6 på venteliste. Dertil kommer så de udenbys borgere, der ønsker plejebolig i Frederikssund Kommune.

Der spørges til, om borgere vest for broen nedprioriteres. På vestsiden er der 2 plejehjem, hvor den samlede venteliste af egne borgere og udenbys borgere er på 19 personer. På østsiden er der 3 plejehjem, og her er den samlede venteliste af egne borgere og udenbys borgere på 30 personer.

Når en plejebolig bliver ledig, vurderes alle de borgere, der er på ventelisten, og den borger, der aktuelt vurderes mest trængende, tilbydes boligen. Der følges op hver gang, der er en ledig bolig ifht., hvem der vurderes mest trængende. Dvs at det ikke altid er den der står øverst på ventelisten, der får tilbudt bolig først, men den der har det største behov. Så tilbud om plejebolig afhænger meget af, hvordan man ønsker at stå på ventelisten.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN