12. april 2024

Mangler svar fra Nye Borgerlige!

Mangler svar fra Nye Borgerlige!

Af Inge Messerschmidt, gruppeformand og kandidat KV21 Dansk Folkeparti (O)

Jeg skrev for nylig et indlæg med spørgsmål til Nye Borgerlige efter debatmødet i Elværket. Her blev der nemlig stillet det interessante spørgsmål fra en borger, hvor pilen peger hen, når Nye Borgerlige ønsker at nedlægge 100.000 offentligt ansatte stillinger på landsplan.

Det er måske også et stort spørgsmål at skulle svare på.

Men hvis jeg nu gør spørgsmålet mindre og mere lokalt, er det måske nemmere. 100.000 offentligt ansatte delt ud på 98 kommuner, giver ca 1.000 ansat pr kommune – også i Frederikssund. Og så er der også lidt til regionerne!

Så nu spørger jeg igen:

Vil Nye Borgerlige uddybe det spørgsmål om, hvor sammenhængen er mellem Nye Borgerliges forslag om at skære 1.000 offentlige stillinger væk i Frederikssund sammenholdt med, at vi mangler medarbejdere. Et kæmpe problem både på bl.a. skoleområdet og ældreområdet. På psykologområdet, i forhold til sagsbehandlere o.a. Hvordan kan vi både skære ned på medarbejderne og samtidig opretholde og øge den velfærd, som vi ønsker.

I det netop vedtagne budget er der stort fokus på rekruttering og at passe på vores velfærd.

1.000 medarbejdere er rigtig mange, og uanset hvor pilen peger hen, vil det gå udover den borgernære service og velfærd. Et meget vigtigt politisk udsagn som kan have stor betydning for mange borgere.

Så Nye Borgerlige, kan vi få et helt nøjagtigt svar på, hvor pilen peger hen?


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN