25. juli 2024

Torben Hansen pisser på vælgerne

I Enhedslisten har vi over længere tid haft et kritisk syn på processen, når der skal lægges budgetter i Randers Kommune. Ikke fordi Torben Hansen udviser manglende respekt for vores tid, eller fordi han sjældent har røv nok i bukserne til at fortælle os, hvad han mener, men det handler om, at han aldrig har ønsket en dialog med os. Dermed afskærer borgmesteren tusindvis af borgeres byrådsrepræsentanter fra at varetage det mandat, som vælgerne har givet.

Lad os nævne en episode fra dette års budgetforhandlinger. Normalt er alle partier og lister inviteret både til et indledende møde med borgmesteren, i god tid inden budgetforhandlingerne, men ikke i år. Nogle byrådsmedlemmer fik mindre end 24 timer før det indledende møde besked om, at mødet blev ændret til et ”forhandlingsmøde” – mærkeligt nok var dette forhandlingsmøde ikke med den socialdemokratiske forhandlingsdelegation, som en forhandling normalvis ville være, men med borgmesteren alene.

Disse partier/lister figurerede derefter ikke på listen over partier og lister, der var inviteret til de officielle forhandlinger om torsdagen.

Enhedslisten fik ikke meget ud af den ene indledende ”forhandling”, vi var indbudt til. Der var ingen dialog, ingen ultimative krav, udelukkende et spørgsmål fra borgmesteren om, hvordan vi ville øge det økonomiske råderum. Det havde Enhedslisten mange forslag til, men der var intet konstruktivt modspil. Dette gav hverken borgmesteren eller Enhedslisten mulighed for at finde ud af, om vi ville kunne nå hinanden politisk.

Kære vælgere: Vi kan sagtens leve med, at Torben Hansen åbenlyst ikke synes, at vi er de fedeste i verden. Men vi ærgrer os på jeres vegne over, at vi ikke får mulighed for at få nogle af jeres ønsker med i budgettet. Torben Hansen bør som minimum have en professionel dialog med os, så vi sammen kan finde ud af, om vi kan nå hinanden. Ikke for vores skyld, men fordi han er borgmester for hele Randers Kommune og alle borgere, der bor her – vi repræsenterer trods alt en gruppe af disse borgere.

Budgetforliget kunne blive mere velfærds- og klimavenligt, hvis borgmesteren og Socialdemokratiet i det mindste turde gå i dialog med alle partier og lister.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN