26. maj 2022

Frederikssund Kommune

Svar til Jan Hagsted Ohlsson ang tildeling af plejebolig

Svar til Jan Hagsted Ohlsson.

Af Inge Messerschmidt, formand VelfĂŚrdsudvalget Dansk Folkeparti.

Det er altid trist, nĂĽr man som borger, uanset hvor man bor i kommunen, har en opfattelse af at blive forfordelt i forhold til andre. Jan Hagsted Ohlsson skriver i et debatindlĂŚg om sin 93 ĂĽrige demente mor, der har vĂŚret godkendt til plejebolig i JĂŚgerspris i 145 dage.

Jeg kan godt forstü, at man ønsker at flytte pü plejehjem i nÌrheden af familien. At man derfor ønsker et helt bestemt plejehjem. Man skal sü bare vÌre opmÌrksom pü, at det kan tage lÌngere tid, før man tilbydes en bolig. Vi har 2 ventelister i Frederikssund Kommune. En til plejehjem uanset hvor det ligger i kommunen. Her er man garanteret en bolig indenfor 2 müneder. Ønsker man derimod et helt bestemt plejehjem, accepterer man samtidig at mütte vente pü en bolig lige bestemt der, og at der kan gü lÌngere tid. Her er man ikke sikker pü en bolig inden for en garanteret tid.

Sü ventetiden til en bolig  bliver forlÌnget, hvis man ønsker et bestemt plejehjem.

Som jeg kan lĂŚse, er Jan Ohlssons mor pĂĽ venteliste til De tre Ege, der er plejehjemmet i JĂŚgerspris.

De nyeste tal fra administrationen viser, at der er 13 Frederikssundborgere, der venter pü bolig til De tre Ege. De 4 andre plejehjem i kommunen har mellem 3-6 pü venteliste. Dertil kommer sü de udenbys borgere, der ønsker plejebolig i Frederikssund Kommune.

Der spørges til, om borgere vest for broen nedprioriteres. Pü vestsiden er der 2 plejehjem, hvor den samlede venteliste af egne borgere og udenbys borgere er pü 19 personer. Pü østsiden er der 3 plejehjem, og her er den samlede venteliste af egne borgere og udenbys borgere pü 30 personer.

Nür en plejebolig bliver ledig, vurderes alle de borgere, der er pü ventelisten, og den borger, der aktuelt vurderes mest trÌngende, tilbydes boligen. Der følges op hver gang, der er en ledig bolig ifht., hvem der vurderes mest trÌngende. Dvs at det ikke altid er den der stür øverst pü ventelisten, der für tilbudt bolig først, men den der har det største behov. Sü tilbud om plejebolig afhÌnger meget af, hvordan man ønsker at stü pü ventelisten.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN