30. maj 2024

Hvis du vil have optimal indflydelse på den lokale politik skal du melde dig ind i en vælgerforening!

Det er partiernes lokale vælgerforeninger der bestemmer hvem du kan stemme på ved det kommende kommunal- og regionsvalg til november. I virkeligheden er det dermed en ganske lille del af borgerne som reelt bestemmer farten. Når du den 16. november skal sætte dit kryds på stemmesedlen, har disse få, aktive borgere allerede bestemt hvilke navne der står på listen, og som du altså kan stemme på.

Du har naturligvis demokratisk indflydelse på din kommunes fremtid ved at afgive din stemme den 16. november. Og det er vigtigt at du gør det! Men hvis du vil opnå den optimale indflydelse og medbestemmelse, så skal du melde dig ind i et parti. Dermed er du ikke bare med til at vælge de kandidater der skal have deres navn på stemmesedlen, men kan også løbende få indflydelse på partiets politik og beslutninger i de vigtige sager, som f.eks. skoleforhold, ældrepleje, veje og lokaltrafik, sundhed, økonomi og meget mere.

Konservative opstiller kandidater efter den prioriterede, side ordnede model, som vi finder er mest fair og demokratisk. Det betyder at medlemmerne i vælgerforeningen opstiller kandidaterne i den rækkefølge de mener de skal stå på stemmesedlen. 

Men det er alene de personlige stemmer der afgør hvem der bliver valgt: flest stemmer= først valgt!  Hvis kandidaten på plads 5 får flere stemmer end kandidaten på plads 2, så bliver nr. 5 valgt. Fair og retfærdigt.

Konservative i Køge har for tiden fire mandater i byrådet, og de gør en stor indsats for kommunen. Men vi vil gerne være flere, og ved valget i november går vi efter at forøge dette mandattal. 

Mød op og stem den 16. november – gerne på mig! 


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN