30. maj 2024

Ældrebyrden – må jeg være fri!

Ligesom man gik og troede at begrebet ældrebyrden var endegyldigt fjernet fra det danske sprog, finder DR det belejligt og nødvendigt at sende et program på DR2 under navnet Torben Chris og ældreinvasionen. Og her støder man så igen på ‘det som politikerne kalder ældrebyrden‘, som der står i programomtalen. 

Nu er det længe siden at jeg har hørt nogle politikere omtale ældre medborgere som en byrde, og jeg tror at de fleste politikere er klar over, at det  ikke vil befordre deres image at grave dette begreb frem af glemslen igen, og da slet ikke i et valgår.

Men DR synes åbenbart at det er relevant. Selvom de jo er udmærket klar over at 60+ generationerne er dem der har sørget for Danmarks høje velfærd, og så rigeligt har bidraget til samfundet. Så selv om nogle ældre har behov for hjælp og støtte i deres livs sidste fase, kan dette aldrig retfærdiggøre at bruge ordet byrde. Heller ikke selv om det sker i et såkaldt satire program. Faktisk ville det være meget mere relevant at bruge ordet ældrestyrken i stedet!


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN