30. maj 2024

For første gang i Køge – fremmøde valg!

Så lykkedes det: valget til Køge Seniorråd gennemføres som fremmøde valg samtidigt med kommunal- og regionsrådsvalget 16. november 2021.

Seniorrådet har gennem det seneste år – og også tidligere – argumenteret for at valget til rådet skulle gennemføres som fremmøde valg, hvor de ældre medborgere 60+ får tilsendt et valgkort, som de medbringer til valgstederne når de afgiver deres stemme. Fuldstændigt på samme måde som til de andre valg, og ligesom i mange andre kommuner. 

Erfaringen fra tidligere valg viser nemlig, at fremmøde valg giver en højere stemme procent end andre valg former, og dermed bredere tilslutning til seniorrådet og de valgte kandidater. Kort og godt er det en langt bedre og mere demokratisk løsning, som da også anbefales af såvel Regionsældrerådet som af Danske Ældreråd.

Køge Seniorråd takker byrådet i Køge  for at have truffet beslutning om fremmøde valg fra i år, og er glade for at hjælpe til i processen, bl.a. som tilforordnede på valgdagen. Vi håber så også på, at Køge kommune vil oplyse de ca. 15.000 stemmeberettigede 60+ borgere i kommunen om valget. Det kunne for eksempel ske ved et brev til borgerne direkte via e-boks. 

Er du 60+ skal du altså stemme hele tre gange den 16. november, nemlig både til kommunalvalg, regionsrådsvalg og seniorrådsvalg. Det er ved valgene at du for alvor kan gøre din indflydelse gældende, så husk at møde op med valgkortene i hånden. Og hvis du skulle have lyst til at deltage i seniorrådets arbejde kan du melde dig som kandidat på mail vf@koege.dk. Det skal i så fald ske senest 23. september 2021


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN