28. maj 2022

Faxe Kommune

Svar til Lars Folmann og Ole Vive

Omhandlende det kommunale økonomiske underskud og ansvaret herfor.

Jeg kan ikke sige andet end, at I begge sender mig forventelige svar.
Lars – du skriver, at du ikke er imponeret over ledelsens hĂĽndtering af sagen og at du mener Faxe kommune savner en stĂŚrk leder. Jeg er enig.

Men hvilken ledelse du vil stille til ansvar for det økonomiske rod? Er det borgmesteren som var fungerende kommunaldirektør sidste sommer eller hvem?

De hemmelige referater, du skriver om, er noget vrøvl. Der findes ikke noget, der hedder hemmelige referater. Du kan bare søge sagsindsigt.

Ole – du pĂĽtager dig det overordnede ansvar. Tak. Men dertil skriver du, at vi i mindretallet udarbejdede budget pĂĽ det samme grundlag som flertallet. Ja – men vi havde jo ikke andre tal end det materiale vi fik prĂŚsenteret fra administrationen. Vi undrede os fra Socialdemokratiet over de store tilskud og det store budgetmĂŚssige rĂĽderum. Men vi fik ikke nĂŚrmere svar, ud over at Corona havde betydning.

Dertil var det dig, som fungerende kommunaldirektør sidste sommer, der med den øvrige direktion, burde have foretaget den kritiske vurdering af indtÌgtsgrundlaget og det store rüderum. Det er ikke en politisk opgave. Det er kommunens øverste ledelse der fremlÌgger budgetforudsÌtningerne til politisk behandling.

Nu bliver vi bekendt med, at statens bud for beskĂŚftigelsesomrĂĽdet i Faxe kommune lĂĽ ca. 80 mio. kr. højere end det der blev lagt ind i budgetforudsĂŚtningerne til byrĂĽdet. Hvis kommunen havde haft en kommunaldirektør, der ikke var borgmesteren – fungerende eller konstitueret – ville der formentlig vĂŚre spurgt mere kritisk ind til budgetforudsĂŚtningerne. Og budgettet havde formentlig vĂŚret mere retvisende.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN