17. april 2024

Østbanen er reddet med de afsatte midler til nye skinner

I Socialdemokratiet Faxe glæder vi os over, at der nu via det brede trafikforlig bliver lagt de helt nødvendige nye skinner til vores lokalbane. Alt for mange togrejsende har længe oplevet forlænget togrejse i deres hverdag. De nye skinner, og at Østbanen er reddet, har enorm positiv betydning for livet og udviklingen i Sydøstsjælland.

Dertil er der i trafikaftalen afsat midler til forbedring af sikkerheden og tilgængeligheden på bl.a. Haslev station.

Og så fik vi med den brede politiske aftale endvidere sikret, at den længe ventede motorvej etableres mellem Rønnede og Næstved. Der er afsat 1,532 milliard kroner til motorvej til Rønnede-Næstved. Alle folketingets partier er med. Det bliver dog først i 2026.

Strækningen havde vi i Socialdemokratiet gerne set højere prioriteret, da det haster med at få forbedret fremkommeligheden på denne vej med alt for høj trafikbelastning. Men godt at vejen trods alt er med i aftalen og kommer i snarlig fremtid.

I Socialdemokratiet sætter vi handling bag ordene ift. at investere i landistrikterne. Det nyder Faxe kommune godt af.

Kæmpe tak til Tanja Larsson, vores lokale folketingsmedlem – for vedholdenhed og uvurderlige kæmpe indsats og positive påvirkning for sikring af Østbanen og de helt nødvendige nye skinner.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN