20. maj 2024

Ja, vi ønsker et samfund, hvor det er attraktivt at arbejde - hvem kan forsvare det modsatte?

Tak til Mette Nielsen, Viborg for i et svar til mig at stille skarpt på forskellen på rød og blå politik. Dog er jeg skuffet over, at Mette nægter at forholde sig til, at Arne-pensionen trækker varme hænder ud af den offentlige sektor. For det øger da om noget utrygheden hos forældre og pårørende – og det er ikke velfærd.

Mette siger, at konservative skattelettelser vil øge uligheden og gøre verden utryg for dem, der har mindst. Lad de postulater stå i fred. Det må stå for Mettes egen regning. Faktum er, at uligheden er vokset under S-regeringen, hvilket Benny Engelbrecht (S) også har måtte diskutere i Berlingske. Og samtidig er skattetrykket steget under S-Regeringen. Og det er især gået ud over dem, der har mindst.

Konservative vil hellere et samfund, hvor vi alle sammen får mere. Og også et samfund, hvor det kan betale sig at arbejde og bidrage til vores alle sammens velfærd. Vores samfund kan ganske enkelt ikke hænge sammen, hvis dem der kan, ikke bidrager. Længere er den ikke.

Så Mette har ret i, at vi ønsker at finansiere skattelettelser ved at nedlægge Arne-pensionen – og rulle lettelserne på kontanthjælpen tilbage til før S-Regeringen begyndte at tømme kassen. For Arne-pensionen er en efterløn i forklædning. Og alle ved jo godt. Den har intet med nedslidning at gøre. Men uden fortællingen om slid, så kan Arne-pensionen bare ikke retfærdiggøres. Nedslidte søger – og får – Seniorpension. Den blev indført af bl.a. konservative. Og det ved de fleste også godt.

De, der kan bidrage, skal bidrage. Dem, der vil bidrage, men har svært ved det, skal vi støtte. Og dem, der ikke kan, skal vi tage hånd om. Det er en konservativ kerneværdi.

Kære Mette, du siger, at vores ønsker om skattelettelser øger utrygheden i en tid, hvor priserne er tårnhøje på mad og benzin. Jeg siger at skattelettelser og nedsættelse af afgifter hjælper på det problem. Det gør Arne-pensionen ikke.

Lad mig sige det klart: Jeg foretrækker ansvarlige og bæredygtige løsninger, frem for lappeløsninger og gaveregn.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN