20. april 2024

Infrastruktur - veje - er nøglen til at skabe bedre balance på tværs af landet

Mit liv blev lettere, da vi fik motorvej mellem Herning og Aarhus. 1 hel time mere til mig selv pr. dag fik jeg fra den ene dag til den anden.

Motorvejen har også gjort det mere attraktivt at bo i mindre byer tæt på motorvejen, byer som nu har et stigende befolkningstal.

Veje, bredbånd og anden infrastruktur kan virkelig udvikle et område. Så hvis vi vil skabe bedre balance i landet, så skal vi også prioritere veje og anden infrastruktur i de dele af Danmark, hvor det går den forkerte vej.

☝ Ikke flere køer pga. fx vindmølletransport, som gør transporten ekstremt langsommelig

☝ Varer skal nemt kunne komme til havnen i Esbjerg, så det er nemmere at drive virksomhed

☝ Nemt at komme til/fra arbejde

Det rykker.

I vores egn vil det gøre en stor lokal forskel med:

☝ Rute 26/34 mellem Skive og Haderup – fantastisk område, der er låst inde af dårlig infrastruktur

☝ Forbedring af vejen mellem Ringkøbing og Herning – et område med langsommelig trafik

☝ Motorvej fra Holstebro til Lemvig – et område, hvor vejen ville gøre det let at bo og komme på arbejde

Når jeg har talt med virksomheder i Vestjyllands storkreds, så er det tydeligt, at det går klart nemmere for dem, der ligger tæt på en motorvej eller god hovedvej. En by som Brande har fx langt bedre vilkår end fx Ringkøbing, fordi det er nemt at komme til og fra for både varer, kunder og medarbejdere.

Veje hjælper på konkurrenceevne, produktivitet, udvikling af forretning, adgang til flere hænder – og herunder folks vilje til at ville flytte sig.

Så både af hensyn til by- og landkommunerne, og af hensyn til at forbedre vilkårene for vores virksomheder, så bør vi prioritere en plan for infrastruktur og også at handle på det – i stedet for altid at smide veje om bagerst i køen.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN