25. juli 2024

Gavepolitik og pensioner ødelægger vores samfund - Det er hænder, vi har brug for

I en række indlæg skriver Mette Nielsen fra S, at partiet vil bevare Arnepensionen – også efter et valg. Og det er i fint tråd med en politik, der går mere på et kortsigtet fokus på at bevare magt end om et langsigtet fokus på at udvikle og bevare vores samfund.

Vi er nemlig i en dødsspiral pga. flere ældre og færre i den arbejdsdygtige alder. Samtidig med, at knap 1/3 i den arbejdsdygtige alder får overførselsindkomst. – Der er behov for reformer, hvis vi skal have et stærkt erhvervsliv og et godt velfærdssamfund.

Hvis problemerne ikke er gået op for folk endnu, så kig på ældreplejen, køen til tømreren og hospitalernes ventelister.

Vi har lige nu den første regering i årtier, som gør Danmark fattigere og sænker arbejdsudbuddet – midt i en historisk mangel på arbejdskraft. Og som krampagtigt holder fast i en Arnepension, hvor raske og arbejdsduelige mennesker kan trække sig tilbage.

Danske virksomheder takker nej til ordrer, fordi de ikke kan ansætte dem, de skal bruge for at kunne takke ja. Og vi kan ikke få hænder i dagtilbud og på sygehuse. Vågn nu op for pokker!

Ledigheden er lav og er nu 2,7%. Og selvom tempoet i økonomien går ned i 2023, vil udfordringen med at finde medarbejdere være stor så langt øjet rækker. 

Regeringen vs. Konservative

Regeringen har gennem 3 år ført en politik, der alt i alt øger arbejdsudbuddet med kun 1.700 personer. Frem mod 2030 vil der være et behov for 90.000 personer flere personer på arbejdsmarkedet end det, der forventes at være til rådighed i dag.

Det er jo for pokker derfor, der mangler alt fra pædagoger, sygeplejersker, psykologer til ingeniører, smede og industriteknikere. Og det bliver kun værre.

Og derfor ønsker jeg, at vi:

  • Sænker skatten på arbejde og sikrer, det kan svare sige at arbejde
  • Belønner seniorer der kan og vil tage et arbejde
  • Kun giver tidlig tilbagetrækning til dem, der reelt er nedslidte
  • Gøre det nemmere at hente kvalificeret udenlandsk arbejdskraft
  • Sætte ind ift. unges trivsel, så vi får dem stærke på arbejdsmarkedet

Hverken S eller V har udspil og løsninger, der for alvor tager livtag med det her problem. Det får du imidlertid hos mig og mine.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN