21. maj 2022

Struer Kommune

Jeg er chokeret over dagbladets manglende viden om planerne for havneudvikling

Her gik man og troede, at chefredaktøren pü et lokalt dagblad ved, hvad der foregür i det pügÌldende blads dÌkningsomrüde. Men det er übenbart ikke tilfÌldet. Det bliver klart, nür man lÌser chefredaktør Søren Egebjerg Pedersens leder i Dagbladet Struer den 4. august.

I Struer har byrüdet gennem lÌngere tid arbejdet med udvikling af vores havneomrüde. Der foreligger pü den baggrund en spÌndende udviklingsplan for Struer Havn med titlen Byen til Fjorden. Den indeholder blandt andet en plan for et ret omfattende boligbyggeri pü havnen. I tre etaper. Første etape alene med cirka 60 nye boliger pü Gammel Havn/ Sydkajen. Der har vÌret afholdt workshops med havnens brugere. Planen med de nye boliger har vÌret flittigt debatteret i dagbladets spalter. Der har vÌret kontakter til potentielle investorer. Vi arbejder i øjeblikket pü at finde andre placeringer til nuvÌrende havnekontor og brovÌgt og mÌglerkontor for at give plads til boligbyggeri. En lokalplan er pü vej. Vi regner med første spadestik indenfor de nÌrmeste par ür.

Og så må man minsandten læse i lederen, at Søren Egebjerg Pedersen skriver: ”Det er nu, Struer Kommune skal sætte sig i spidsen af udviklingen på det attraktive jordstykke ved kanten af Limfjorden.” Og videre: ”Politikerne i Struer kan sagtens lade stå til på havnen længe endnu. Med de skal også være klar over, at de sidder med en potentiel perle på hånden.” Ak ja!.

At biografdirektør Jørn Lundme ikke er opdateret pü havneudviklingsplanerne er forstüeligt. Han har travlt med at drive biograf, og gør det i øvrigt godt. Eller at Venstres Mads Jakobsen, der selv sidder i Styregruppen for havneudviklingen, nu lader som om, at det er Breaking News, at han foreslür boliger pü havnen, kan jeg bÌre over med. Der er jo byrüdsvalg den 16. november.

Men at chefredaktøren pü vores lokale dagblad har sü mangelfuld viden om, hvad der sker i Struer Kommune, er jeg büde overrasket og chokeret over. Jeg skal sørge for, at Søren Egebjerg Pedersen für tilsendt et eksemplar af udviklingsplanen for Struer Havn.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN