12. april 2024

Nærpolitistation i Struer vil skabe mere tryghed

Af Annette Lind, MF (S), og Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester i Struer Kommune

Uanset hvor man bor i landet, skal man kunne føle sig tryg. Derfor har regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget netop indgået en politisk aftale om at bringe politiet tættere på borgerne.

Der åbnes 20 nye nærpolitistationer over hele landet med 110 ekstra lokalbetjente. To af de nye politistationer kommer til at ligge i Struer og Ikast-Brande, og det er rigtig gode nyheder for borgerne i de kommuner.

I dag skal en del af Struers borgere rejse op mod 30 kilometer for at besøge den nærmeste politistation, som ligger i Holstebro. Det nye initiativ løfter derfor serviceniveauet og vil samtidig skabe mere tryghed i de to kommuner. Betjentene vil patruljere i lokalområdet og være mere synlige, og det gør en forskel, blandt andet i arbejdet med de unge.

Med aftalen øges politistyrken med 450 nye politibetjente, og der frigøres samtidig 115 politibetjente ved at flytte en række opgaver ud af politiet, mens vi beholder betjentene. Desuden styrkes indsatsen mod den svære kriminalitet ved at samle kræfterne i en ny slagkraftig national efterforskningsenhed.

Stort set alle Folketingets partier er med i aftalen, men Venstre har desværre valgt at stå udenfor. Dermed føjer politiaftalen sig til listen over brede aftaler, der bringer Danmark fremad, som Venstre ikke har kunnet finde sig til rette i.

I Socialdemokratiet arbejder vi for et Danmark, der hænger bedre sammen. Der skal være vækst, muligheder og tryghed på tværs af landet. Ved at bringe politiet tættere på borgerne skabes en bedre balance mellem by og land. Man skal kunne føle sig tryg, uanset hvor henne man bor.

Alt i alt er der tale om en meget god aftale, som borgerne kan være glade for.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN