30. maj 2024

Naturen skal ikke vente i en socialdemokratisk syltekrukke

Debatindlæg af Sara Benzon og Marie-Louise Jørgensen 

I juni 2020 foreslog SF, at Hvidovre kommune tilmeldte sig bevægelsen “Vild med vilje”. På det tidspunkt kunne socialdemokraterne ikke se vigtigheden i at styrke biodiversiteten i kommunen og stemte ikke for.

Heldigvis udskrev miljøministeren, der også er socialdemokrat, et halvt år senere en konkurrence; “Danmarks vildeste kommune”. Det fik i første omgang vildheden frem hos de lokale og Hvidovre er blevet tilmeldt konkurrencen. Der blev derudover vedtaget, at der skal udarbejdes en naturhandleplan for kommunen og her bliver det for alvor interessant for SF. For et er at deltage i en kortvarig konkurrence, noget andet er at tage de langsigtede briller på og lave en konkret plan for, hvordan vi sikrer mere natur og derfor en bedre biodiversitet.

SF ønskede at planen skulle ligge klar til behandling i kommunalbestyrelsen senest august 2021, men her glemte socialdemokraterne igen deres vildhed og ville ikke sætte en deadline for planen. Nu venter naturen så på, at der kommer en plan fra socialdemokraterne. I SF synes vi ikke, at hverken naturen eller borgerne i kommunen skal vente. Vi SKAL i gang med at forbedre biodiversiteten både på offentlige og private arealer… og det haster. Undersøgelser viser, at det er i byer, der er færrest insekter. Insekterne er uundværlige for alle planter og dyr og derfor skal vi skabe gode steder for insekterne.

SF Hvidovre vil gerne foreslå, at vi begynder med mere vild beplantning i rundkørsler og vejrabatter. Samarbejde med villaejere og virksomheder om, at plante andet end græs på deres grunde. I mange år har SF arbejdet for grønne tage – måske er det nu, det endelig kan lade sig gøre, at få mange flere af dem.

Naturen skal ikke syltes. Den skal hjælpes og det haster.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN