19. juni 2024

Grønne løsninger på skybruds-udfordringer

Debatindlæg af Marie-Louise Jørgensen og Sara Benzon 

Torsdag aften deltog vi begge i borgermødet om skybrudssikring i Hvidovre Nord, da vi begge er bosat i bydelen. Både som borgere og lokalpolitikere, er det et område som ligger os begge nært, og det gør det heldigvis også for mange andre borgere.

Vi skal tænke i nye løsninger, for at undgå oversvømmelser og vand i vores kældre. Vi husker alle den dag i juni 2011, hvor mange oplevede vand i haver, på veje og i kældre og det skal vi forhindre sker igen. Heldigvis er der nu fokus på området og der skal udarbejdes en skybrudsplan.

På mødet var der en stor tilslutning til, at man laver grønne løsninger, der samtidig forbedrer biodiversiteten, når man skal opbevare vandet eller føre det i den rigtige retning. Specielt var vi rigtig glade for forslaget om grønne chikaner i vejkanter. Det er en løsning, vi i SF rigtig længe har ønsket os flere af. Det er både godt for regnvandet, insekterne og med til at øge sikkerheden i trafikken.

I SF kommer vi i løbet af de næste år til at arbejde hårdt for, at de grønne løsninger skal vinde over mere asfalt og at ingen borgere i Hvidovre skal bekymre sig om ødelagte kældre.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN