25. juli 2024

Afskaf skatten på arv og generationsskifter

Arveafgiften og skatten ved generationsskifte er en misundelsesskat. Det er et angreb på familien som institution og gør det svært at hjælpe næste generation på vej. Man straffer således de efterladte og gør det mindre attraktivt at sparre op til sin alderdom.

Sådanne skatter er dybt forkastelige, da der jo allerede er betalt skat af pengene én gang. Man vil således lade de døde finansiere hullerne i statskassen ved dobbeltbeskatning. De brokker sig jo heller ikke, kan man sige.

Arveafgiften er en undergravning af slægter, en ringeagtelse af menneskers egen og deres forfædres indsats, og ren og skær gravrøveri.

Arveafgiften er en af de mest urimelige afgifter der findes, for den er både streng mod familier, der lige har mistet en de har kær, men den er også årsag til, at familievirksomheder skal sælges eller flyttes ud af landet.

Arveafgiften er normalt på 15%, men bliver hele 36,5%, hvis det er søskende der arver hinanden. Det er brandbeskatning når det er allerværst.

I Frankrig har man en høj arveafgift. Det har ført til, at mange vingårde er blevet opkøbt af kinesiske investorer, som i sagens natur har tætte bånd til den kommunistiske regering i Beijing. Er det det vi ønsker for os selv, og danske familievirksomheder?

Norge og Sverige har fjernet afgiften, og det er på tide at vi gør det samme i Danmark.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN