25. juli 2024

Vi foreslår ni ugers ekstra barsel til danske familier

I Danmarksdemokraterne har vi det synspunkt, at familien er bedst til at planlægge, hvordan en barsel skal afholdes.

Et EU-direktiv har pålagt flere lande, heriblandt Danmark, at sikre 9 ugers øremærket barsel til både far og mor. Dette bevirker, at hvis far ikke afholder de 9 uger, så bortfalder disse.

Vi vil omgå EU-direktivet og give de 9 uger tilbage til de danske familier, således det ikke er barnet der i sidste ende ”betaler prisen”.

Hvordan skal det så finansieres? Beskæftigelsesministeriet har anslået, at de ni ugers ekstra barsel vil koste 2,6 milliarder per år og de penge finder vi i Danmarks udviklingsbistand.

Vi er ikke af den overbevisning, at Danmark nødvendigvis skal leve op til FN´s målsætning om at bruge 0,7 procent af BNI hertil. I 2022 er der afsat 17,4 milliarder til udviklingsbistand, så selv med en reduktion på 2,6 milliarder, så er det stadig en meget stor sum Danmark afsætter til udviklingsbistanden.

Utilfredsheden over de nye barselsregler, som EU har dikteret, falder ikke i ”god jord” hos mange danske familier – de eneste, der sådan rigtigt har glædet sig over det er politikere, som er meget begejstrede for, at EU skal tage mere af vores selvbestemmelse og bestemme det hele for os.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN