30. maj 2024

Solceller, ja tak

Min byrådskollega Martin Mikkelsen beskriver i Horsens Folkeblad tirsdag 23. februar et rigtig godt borgerforslag om udfordringerne med etablering af solcelleanlæg på kommunale bygninger.

Jeg støtter alle gode initiativer – og hermed også Martins borgerforslag – i håb om, at vi kan råbe Christiansborg-politikerne op.

Jeg har i mine godt syv år som kommunalpolitiker stødt på mange paradokser med Folketingets energi- og miljøpolitik, der bestemt ikke støtter op om den grønne og bæredygtige udvikling af samfundet.

Jeg havde håbet, at vi med klimaloven havde fået ryddet alle bureaukratiske hindringer og “snubletråde” af vejen for solcelleløsninger på alle offentlige bygninger.

Der er et fantastisk potentiale i at udvinde solenergien, men regler og afgiftssystemet gør, at der praktisk taget ikke bliver etableret solcelleanlæg i kommunale bygninger i dag.

Og det er da helt tosset, som Martin også skriver.

Hvis regering og folketing vil noget med ambitionerne om, at Danmark skal opnå en 70 pct. CO2-reduktion frem mod 2030, så tror jeg, samtlige politiske partier på Christiansborg skal få set på regler og afgiftssystemet.

Ellers kommer vi ikke i mål med klimamålsætningerne, men kun målsætninger, der lyder godt, men aldrig bliver nået.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN