26. maj 2022

Odder Kommune

Solceller, ja tak

Min byrĂĽdskollega Martin Mikkelsen beskriver i Horsens Folkeblad tirsdag 23. februar et rigtig godt borgerforslag om udfordringerne med etablering af solcelleanlĂŚg pĂĽ kommunale bygninger.

Jeg støtter alle gode initiativer – og hermed ogsĂĽ Martins borgerforslag – i hĂĽb om, at vi kan rĂĽbe Christiansborg-politikerne op.

Jeg har i mine godt syv ür som kommunalpolitiker stødt pü mange paradokser med Folketingets energi- og miljøpolitik, der bestemt ikke støtter op om den grønne og bÌredygtige udvikling af samfundet.

Jeg havde hĂĽbet, at vi med klimaloven havde fĂĽet ryddet alle bureaukratiske hindringer og “snubletrĂĽde” af vejen for solcelleløsninger pĂĽ alle offentlige bygninger.

Der er et fantastisk potentiale i at udvinde solenergien, men regler og afgiftssystemet gør, at der praktisk taget ikke bliver etableret solcelleanlÌg i kommunale bygninger i dag.

Og det er da helt tosset, som Martin ogsĂĽ skriver.

Hvis regering og folketing vil noget med ambitionerne om, at Danmark skal opnĂĽ en 70 pct. CO2-reduktion frem mod 2030, sĂĽ tror jeg, samtlige politiske partier pĂĽ Christiansborg skal fĂĽ set pĂĽ regler og afgiftssystemet.

Ellers kommer vi ikke i mĂĽl med klimamĂĽlsĂŚtningerne, men kun mĂĽlsĂŚtninger, der lyder godt, men aldrig bliver nĂĽet.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN