12. april 2024

Skal vi ikke have lidt mere liv på Strandvejen?

Har I nogensinde gået en tur langs Strandvejen i Hellerup? Der er alle mulige forskellige forretninger i stueetagerne, og på første og anden sal er der boliger. Hvis man går langs vejen bare 200 meter, kan man uden problemer tanke op af både tøj, brugskunst, mad, kaffe, eller hvad man ellers begærer. Kunne det ikke være skønt, hvis vi fik det sådan langs vores strandvej?

Nu er jeg jo hverken arkitekt, forretningsdrivende eller byplanlægger – men jeg kan konstatere, at en strandvej blandet med boliger og butikker giver et summende liv og en naturlig aktivitet, der både tiltrækker mere liv, og som gør det sjovt og hyggeligt. Det må kunne gøres hernede også.

Flere muligheder: Win-win

Solrød Center er fint nok, og det er typisk der, jeg handler – men en levende strandvej med mere liv ville ikke tage livet af centeret. Det ville kun skærpe konkurrencen og tiltrække endnu flere kunder til forretningerne. Det er både godt for de handlende, og det er godt for de forretningsdrivende. Der kommer flere muligheder, og der kommer flere penge i kassen. Win-win.

Vi bliver flere og flere indbyggere i Solrød Kommune alene af den simple årsag, at vi ligger tæt på en voksende millionby, og at vi ganske enkelt bliver flere danskere. Og vi kan ikke som en lille kommune standse hverken befolkningstilvækst eller generel udvikling, selvom vi ville. Og det skal vi heller ikke, for det kan være godt for os, hvis vi ellers tør at spille med og være en del af udviklingen.

Solrød skal have større ambitioner

Så måske var det ved at være på tide, at vi ikke kaprer flere grønne pletter til nye boliger, men at vi i stedet udnytter noget af den bybebyggelse, vi allerede har – og optimerer den for at få skabt liv og stemning omkring et af vores potentielt største aktiver, nemlig Strandvejen.

Det er nok dels et politisk og teknisk spørgsmål om at opdatere lokalplanerne for Strandvejen, så vi kan tiltrække meget strandvejsstemning – men jeg tror også, det er et spørgsmål om, at vi skal have lidt større ambitioner på vores kommunes vegne, og at vi ikke kun skal se os som en sovekommune, hvor folk kun bor.

Lad os have lidt større ambitioner – og visioner – på egne vegne. Det kan faktisk godt blive til noget.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN