30. maj 2024

Det er borgerne, der betaler prisen for et dysfunktionelt byråd

Endnu en gang skal vi høre om det dårlige politiske miljø i Randers byråd. Men der må være noget om snakken, når en så dedikeret og kompetent profil som Venstres borgmesterkandidat Christian Brøns vælger at trække sig. Hvad er det, der sker?

Christian Brøns har været i politik det meste af sit liv, og så vælger han at gå lige inden, hans politiske liv for alvor skal til at blomstre. Det vidner virkelig om, at der er noget, der er, som det ikke skal være.

Jeg forstår godt, hvis borgerne er trætte af at høre på polemik og ballade i Randers byråd hele tiden. Om politikere, der skændes og ikke opfører sig ordentligt overfor hinanden, men det er tydeligvis et stort problem. Men hvad jeg ser som et endnu større problem er, at det rent faktisk går ud over borgerne, når politikere har mere travlt med at promovere sig selv og agere hævngerrigt og umodent i byrådsalen.

Det er borgerne, virksomhederne og vores alles velfærd, der burde stå øverst på den interne dagsorden, men i stedet flyttes fokus gang på gang til enkeltsager og personfnidder. Det koster på innovationen, kreativiteten og effektiviteten i driften i vores kommune, når politikerne har travlt med at skændes fremfor at drive sund og værdig politik.

Der må være et gigantisk uforløst potentiale i en organisation, der er så optaget af det forkerte.

Bevares, der skal være plads til uenigheder og forskellige holdninger, men kan vi ikke blive enige om, at være uenige på en ordentlig måde? Jeg er helt sikker på, at alle partier og lister vil borgerne i Randers det bedste. Vi vil alle skabe bedre forhold for alle, vi har bare forskellige måder at nå målet på. Den respekt er vi nødt til at have overfor hinanden. Der skal altså nye boller på suppen, hvis vi skal drive Randers frem som den attraktive og dejlige kommune den er.

Som en god ven af mig siger: Gør noget godt for din by – stem på en ny!


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN