30. maj 2024

Udvis samfundssind

Lige nu er der mange store bekymringer om elregninger og varmeregninger alle står overfor og hvordan næste indkøb der skal prioriteres i forhold til at alle ting er steget.

En førtidspensionist der bor til leje, hvor elregningen er steget fra 1.000 til 3.900 kr.  ligger søvnløs over hvordan vinteren bliver. Pensionister der bekymrer sig om de kan sidde i deres bolig, fordi udgifterne ikke er til at se sig ud af –  hver en krone vendes. Virksomheder der er max presset.

Blot i den forgangne uge har vi hørt flere eksempler på købmænd og bagere der lukker butikken, – kvalt i tårnhøje regninger. I lørdags snakkede jeg med en tankstationsejer der stod med en elregning på 270.000 kroner, står i uvished om næste regning. Han er nødt til som mange andre at tage en dag eller to ad gangen.

Kan vi som samfund være det bekendt? Jeg er godt klar over at vi er herre i egen tilværelse, men udefrakommende faktorer der piller voldsomt ved vores dagligdag, råber på samfundssind. Samfundssind fra vores regering om at holde en hånd under, så alle kan eksistere.

Mange ved godt at når en bager eller købmand i en landsby lukker, så bliver det svært at få en ny op at stå. Der er ikke megen samfundssind ved henstand af regning og pålægge renter. Der er blot at skubbe byrden foran sig. Hvem ved hvor lange udsigter denne krise har, både el, varme og inflationen ånder alle i nakken, og har brug for håndsrækning så vi ikke kommer i en situation, hvor man må flytte fra hus eller flere må lukke sin virksomhed. Nej vi har brug for en ordentlig og tydelig politik der.

Det vi ser nu er butiksdød og erhvervsdrivende der tvinges i knæ og borgere der ligger søvnløse. Vi har brug for regeringen tager et ansvar og viser evne til handling. Det vil være godt samfundssind og rettidig omhu. Vi har brug for at der skrides til handling. Desværre ser vi lige nu, at regeringen ikke udviser det samfundssind der er brug for.

Vi har brug for et skifte og brug for liberale handlinger der ser samfundet som en helhed og udviser samfundssind til gavn for borgere og erhverv.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN