25. maj 2022

Lejre Kommune

For dig og for Lejre

En stemme pü mig er en stemme, der tager ansvar. For det gør jeg nu og det gør jeg og Det Konservative Folkeparti ogsü efter valget.

Politik handler om at forandre med afsæt i en klar vision. Vi er borgerlige stemmer, der arbejder. Derfor vil jeg fortsat søge det brede samarbejde – for kun ved at arbejde sammen kan vi skabe varig forandring til gavn for hele kommunen.

Udviklingen i Lejre Kommune skal tage afsæt i dig og i mig, i vores landskaber og fælles historie her på vores sted. Derfor skal vi udvikle i respekt for Lejres DNA. Det handler om at udvikle på en måde, så vores børns børnebørn kan opleve naturen, bo godt og leve sundt og trygt – præcis, som vi ønsker det nu.

Derfor er det afgørende, at

 • vores kommune, med sit unikke sĂŚrprĂŚg og 49 landsbyer, lever op til den sĂŚrlige forpligtelse, vi har, til at bevare de gode landsbymiljøer og samtidig giver mulighed for ny udvikling. Det krĂŚver sammenhĂŚng og transparens i beslutningsprocesserne, sĂĽ borgerne føler sig set og hørt.
 • vi sikrer en balanceret udbygning. Vores institutioner og infrastruktur skal kunne følge med. Vores ĂŚldre skal kunne skifte deres større bolig ud med en mindre og seniorvenlig bolig – ogsĂĽ helt lokalt.
 • vi sikrer et stĂŚrkt og nĂŚrt sundhedstilbud, hvor samarbejde med de praktiserende lĂŚger og sygehuse er kernen. Vi skal investere mere i forebyggelse – helt fra barnsben, vi skal have et sundhedshus kombineret med akutpladser/modtagepladser for udskrevne og plejekrĂŚvende borgere, og det kommende nye ĂŚldrecenter i Hvalsø skal give mulighed for bl.a. par at bo sammen pĂĽ et plejehjem og vi skal tilbyde spĂŚndende og fleksible sundhedsjobs i Lejre Kommune, sĂĽ vi kan tiltrĂŚkke dygtige medarbejdere – det betyder alt for vores syge og ĂŚldres pleje og omsorg.
 • vi sammen danner rammen om landets bedste børneliv ved at sikre vuggestue- og børnehavepladser til alle kommunens børn helt lokalt, naturnĂŚrt og med indhold, som engagerer børn, forĂŚldre og personale. Private/selvejende dagtilbud er velkomne – de er ofte bĂĽret af et stĂŚrkt lokalt engagement og kan vĂŚre med til at understøtte et attraktivt landsbyliv.
 • at forĂŚldre, skoler og lokalomrĂĽder, inklusiv foreninger og virksomheder, fĂĽr friheden til at skabe den helt sĂŚrlige skole, der giver mening for det lokale fĂŚllesskab. Vores folkeskoler skal sikre vores børn og unge det bedste fundament – fagligt sĂĽvel som menneskeligt.
 • vi styrker det frivillige engagement i Lejre Kommune – med flere midler og mere vejledning, fordi frivillige fĂŚllesskaber er fundamentet for et stĂŚrkt civilsamfund. Det er her, sammenhĂŚngskraften skabes, fordi mennesker mødes pĂĽ tvĂŚrs.
 • vi vĂŚrner om naturen og øger biodiversiteten pĂĽ en mĂĽde, der ikke gør naturen mindre tilgĂŚngelig for os. Derimod skal vi styrke tilgĂŚngeligheden til naturen ved at etablere flere og mere markerede stier og beskriver en ”Code of Conduct” for naturen i Lejre Kommune, som tydeligt viser os, hvilke hensyn, vi skal udvise, nĂĽr vi fĂŚrdes i den. Vi skal finde balancen mellem benyttelse og beskyttelse – sĂĽ vi bĂĽde nu og i fremtiden har en rig og attraktiv natur for alle.
 • infrastrukturen i vores kommune skal gøre hverdagen lettere – hvad end vi tager bilen, bussen eller cyklen. Vi skal gøre det nemmere at tage det grønne valg. Det krĂŚver flere investeringer og innovative løsninger. BredbĂĽndsinfrastrukturen skal 100 % i mĂĽl – det er en forudsĂŚtning for det moderne liv i en landkommune.
 • vi gør Lejre Kommune til en af landets foretrukne kommuner at drive virksomhed i. Det betyder, at Lejre Kommune skal vĂŚre mere aktiv i forhold til at skaffe tilgĂŚngelig erhvervsjord og i grundstørrelser, som svarer til virksomhedernes forskellige behov, at vores virksomheders behov og ansøgninger opprioriteres i den kommunale sagsbehandling og ikke mindst, at kommunale udbud skal øge de lokale virksomheders mulighed for at fĂĽ opgaverne og blive leverandører til kommunen. PĂĽ den mĂĽde kan vi vĂŚre med til at øge virksomhedernes muligheder for vĂŚkst og innovation – og ikke mindst sammen med kommunen vĂŚre med til at tage ansvar for klima, arbejdspladser og et solidt økonomisk grundlag for den nĂŚre velfĂŚrd.
  Derudover skal vores virksomheder have mere gavn af bĂĽde de lokale, regionale og nationale erhvervsudviklingstilbud og Lejre Kommune og virksomhederne skal styrke samarbejdet om uddannelse og tiltrĂŚkning af manglende og kompetent arbejdskraft.

DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN