20. april 2024

Lad iværksætterånden leve

Jeg er en af de mange, som har oplevet både opture og nedture i mit bekendtskab med iværksætteri. Dét er sådan set en præmis, når man vil udfordre status quo og skabe noget nyt.

Iværksætteri handler om, at løse problemer for mennesker. Det lærer man hurtigt, hvis man begiver sig ud på en iværksætterrejse. Løser du ikke et rigtigt problem for rigtige mennesker, så er chancen for at lykkedes minimal.

I Danmark har vi dog for mange benspænd for iværksættere, og de nuværende rammer skubber de mest succesfulde ud af landet.

Derfor er vi, i Liberal Alliance, udkommet med et nyt udspil for iværksættere. Med dét sigter vi efter at løse 4 konkrete problemstillinger, som skal skabe bedre rammer for selvstændigt erhvervsdrivende.

Problem 1: For mange virksomheder forlader landet.
Problem 2: For få danskere ejer iværksættervirksomheder.
Problem 3: Danmark holder talenterne ude.
Problem 4: Staten spænder ben.

Det skal være nemmere at investere i iværksætterne. De skal have mere til overst efter skat, så de hurtigere kan udvikle deres forretning og skabe arbejdspladser. Og så skal færre regler spænde ben for deres initiativ og virkelyst.

Iværksætteri er ofte holdarbejde – meget få kan klare alt på egen hånd – og derfor er det også fællesskabsskabende. Selv har jeg deltaget i Startup Weekend 4 gange. To gange har jeg været på vinderholdet, men alle gange har jeg følt mig som en vinder.

Igennem det meste af min uddannelse har jeg samtidig haft gang i forskellige iværksætter-projekter. Nogle gange har jeg ramt noget rigtigt, andre gange har jeg ramt helt ved siden af. Hver gang har jeg lært noget nyt.

Uanset rammerne, så vil det altid være hårdt arbejde, at være iværksætter og frugten af det hårde arbejde bør, i sidste ende, komme iværksætterne særligt til gode – for netop deres arbejde kommer os alle til gode og holder gang i hjulene på samfundet.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN