30. maj 2024

Man skærer da ikke i raske børn?!

Emnet har været vendt mange gange før, men problematikken er desværre endnu ikke løst.

 

Det er desværre en varm kartoffel, som ingen tør at røre, og mange håber på vil tie sig selv ihjel – men det er stadig et problem i det danske samfund, at forældre lader deres børn omskære, grundet religiøse og kulturelle overbevisninger, som ingen gang har i den videnskabelige verden. Hvad værre er, er at det oftest foregår under forhold, som ikke kan beskrives som kliniske, disse forhold udgør en stor risiko for infektioner.

Forstå mig ret, jeg har intet imod, at vi lever i et multikulturelt samfund, faktisk tværtimod. Jeg elsker Danmark for, at vi kan rumme folk fra forskellige kulturer, samt ser en kæmpe mulighed i at vi som samfund er åben for nye kulturer.

Skaderne ved rituelle omskæring kan både være fysiske og psykiske, børnene oplever en voldsom smerte og dermed traumer. Der er hermed tale om et fysisk overgreb på et barn, som ikke bør finde sted.

Derfor mener jeg, at vi bør sætte en stopper for denne skamfering af raske børn. Omskæring bør kun foregå under klinisk forhold, og ikke uden en medicinsk begrundelse.

Min klare opfordring herfra, er: Stem på en kandidat, der vil tage ansvar for børns rettigheder og arbejde aktivt for en 18 års aldersgrænse for omskæring af raske børn.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN