20. juli 2024

Centraliseringen har gjort ondt på provinsbyer og yderområder

 

Af Karina Adsbøl, Folketingsmedlem og folketingskandidat for Danmarksdemokraterne

Det har ikke været nogen fest for danskerne i provinsbyer og yderområder at se, hvordan deres lokalområder har mistet arbejdspladser og måske endda er blevet affolket.

Den udvikling har været i gang henover de sidste 15-20 år, og det er sket som en direkte konsekvens af reformer og forlig, der er indgået på Christiansborg. Lokalt har man truffet beslutninger om at lukke skoler og vagtlæger.

I Danmarksdemokraterne vil have gjort op med de mange års nedprioritering af yderområderne og provinsen. Især fordi hvis der – som Socialdemokratiet har foreslået – indføres en CO2 afgift på landbruget, ja så er det altså igen yderområderne, der kommer til at betale prisen. Mange landbrugsarbejdspladser vil flytte til udlandet, og de lokale forretningsdrivende og håndværkere vil også kunne mærke det på deres faste omsætning.

Vi vil have genåbnet de seneste års centraliseringsreformer og få rettet op på de skævheder, reformerne har medført. Vi vil fordoble åbningstiderne for nærpolitistationerne, så de har åbent 30 timer om ugen i stedet for 15. Og så vil vi kæmpe for, at et nyt forsvarsforlig skaber bedre balance i Danmark; for eksempel ved at genåbne lukkede kaserner i eksempelvis Tønder og Sønderborg.

 


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN