30. maj 2024

Økonomisk ansvarlighed er en borgerlig dyd

Priserne stiger på fødevare, brændstof til bilen, elektricitet, varme osv. Samtidig stiger renterne på boliglånet. Alt sammen er det med til at presse de danske familiers økonomi, hvor mange har svært ved at få enderne til at mødes i husholdningsbudgettet.

Der er derfor brug for økonomisk ansvarlighed, både når det gælder privatøkonomien, og i forhold til hele Danmarks budget. Derfor er det ikke godt, når S-regeringen f.eks. sender ”varme-checks” ud for mange millioner på helt lemfældig vis eller målretter sine økonomisk hjælpepakker til sine særligt udvalgte vælgergrupper uden blik for hele befolkningen. Samtidig har S-regeringen i denne valgperiode hævet skatter og afgifter utallige gange for et samlet beløb på omkring 10 milliarder kroner. Det er penge, som er taget op af danskernes lommer, og som i stedet kunne være brugt til at betale de meget store regninger, som befolkningen møder i denne tid.

Mange små og mellemstore virksomheder hiver efter vejret, da de også er tynget af store udgifter ikke mindst til energi. De må til gengæld se langt efter hjælp fra regeringen, der tilsyneladende kun har hånende bemærkninger til overs for de selvstændigt erhvervsdrivende, der forsøger at holde hjulene i gang og dermed sikre i tusindvis af lokale arbejdspladser.

Der er i den grad brug for en økonomisk ansvarlig ledelse af Danmark. Det skal være en borgerlig liberal regering med det rette blik for balancen mellem at investere i fremtiden, sikre de socialt mest udsatte, støtte lokale arbejdspladser og samtidig lade danskerne beholde nogle flere af deres egne penge til at få husholdningsbudgettet til at slå til.

Det er glædeligt, at vi for nylig landede en aftale om at banke elafgifterne i bund – noget som Venstre har slået til lyd for længe. Men der skal mere til, hvis Danmark skal klare sig godt gennem den økonomisk situation, som rammer alle danskere og ikke kun de socialdemokratiske kernevælgere.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN