19. juni 2024

Lad initiativet og naturen blomstre

Af Inga Blom Thomas, Carl Jørgen Heide, medlemmer af Ærø Kommunalbestyrelse

Miljøministeren har udskrevet en konkurrence blandt landets 98 kommuner om at blive Danmarks vildeste kommune. At finde den kommune, der med nytænkning, initiativ og borgerinddragelse kan ændre opfattelsen til, at vilde blomster er bedre end nyklippede plæner, at naturens vilde uorden er bedre end afstukne kanter og nyslåede rabatter.

Ærø har en ligeså stor mulighed som alle andre for at blive udvalgt som Danmarks vildeste kommune, hvis vi slipper os selv løs og giver os lov. Vi har en tradition for stort engagement blandt skolen, børneinstitutioner, borgere og borgergrupper. Hvis vi kan inspirere og støtte disse grupper, så kan vi starte en forvandling, hvor der kun er vindere, naturmæssigt set.

Vi har i kommunen afsat to millioner kroner i 2021 til at understøtte naturen. Lad os nytænke, og i stedet for at bruge alle disse penge på kommunale tiltag, så lad os afsætte en naturpulje til borgerinitiativer og lokalråd, hvis ideer ofte viser sig mere nytænkende og spændende end dem, vi selv tænker frem i kommunalbestyrelsen.

ÆrøPlus har nu fremsat et forslag til kommunalbestyrelsen om, at vi tilmelder Ærø til konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune. Vi vandt i sin tid et kunstprojekt – den malede færge – i konkurrence med 1200 forslag fra hele landet. Vi kan gøre det igen. Sammen. Hele kommunen. Til glæde for alle og til gavn for naturen.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN