20. maj 2024

Socialdemokratiet skaber mere bureaukrati frem for at hjælpe danskerne

Den økonomiske krise raser, hvilket rammer os alle på privatøkonomien, og den økonomiske krise rammer som altid de svageste i samfundet allerhårdest. Det har fået mange danskere til at bede om en økonomisk håndsrækning – en håndsrækning som socialdemokraterne indtil nu har påstået, at de allerede har givet.

Der er tale om, at Socialdemokratiet har afsat puljer på i alt 200 millioner kroner, men puljen er umulig at få fingrene i. En aktindsigt fra Danmarks Radio viser, at langt under halvdelen af landets kommuner har søgt hjælpe-puljen, og at reglerne for at søge puljerne er så stramme og strikse, at det kun er de færreste, som vil have mulighed for at modtage en femøre.

At nedsætte sådanne pulje er at pynte sig med lånte fjer. Du kan ikke sige, at du hjælper danskerne, sætte millioner af kroner af til at hjælpe udsatte, hvoraf kun meget af os danskere har mulighed for at søge puljerne. Det er fx ikke muligt at søge puljen, hvis man har blot 10.000 kr. indestående på sin konto.

Puljetyranniet er for mig symptomatisk for den her regering. I stedet for simple løsninger, som kommer danskerne til gavn, så skaber man mere bureaukrati og mere administrativt personale hos både staten og kommuner. Tænk på varmecheck, loft over elregning og besværlige lån og nu denne sag.

Den Internationale Valutafond (IMF) varsler allerede nu, at den høje inflation desværre også bliver et problem i 2023, hvoraf vi simpelthen bliver nødt til at opfinde et bedre bolværk for danskerne end de hidtidige lappeløsninger.

I Venstre vil vi sænke skatten i bunden for alle – hvilket igen skaber mest gavn for dem, der har mindst. Vi har banket elafgiften helt i bund for en periode, og nu er det naturgasafgiften, som skal bankes helt i bund. Det bør ikke være et varigt indgreb, men denne vinter bør den gælde. Vi må vænne os til, at både staten og os danskere kommer til at holde for og tage hårde økonomiske beslutninger. Det skal være slut med puljetyranniet, der italesættes som socialdemokratiske julegaver.

Vi skal lave løsninger, der er økonomisk ansvarlige og kommer danskerne til gavn. Ikke løsninger, der skaber flere djøf’er i stat og kommuner.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN