26. maj 2022

Hillerød Kommune

Imponerende uvidenhed

I Hillerød Forsyning arbejder vi pĂĽ et anlĂŚg, som kan rense spildevandet for medicinrester. Det kan samtidig rense vandet bedre for kvĂŚlstof og fosfor og dermed pĂĽvirke ĂĽer og søer mindre – en stor forbedring.

Men at tro, at det løser Hillerød Kommunes problemer med, at kloakkerne løber over, fordi regnvand og spildevand blandes sammen – det er ønske-politik.

Da vi lavede spildevandsplanen for 2013-16, var alle partier med pĂĽ, at nu skulle der separatkloakeres.

Nogle borgere protesterede, og Venstre sü en mulighed for at fü stemmer pü at vÌre imod, selvom hele byrüdet var vel informerede om, at separatkloakering er nødvendig.

Besynderligt nok var SF de nĂŚste, der meldte sig med Peter Langers motto: “Ingen skal gĂĽ fra hus og hjem pĂĽ grund af Tues separatkloakering”.

SĂĽ blev det for meget for Socialdemokraterne og Radikale, som frygtede at tabe stemmer til begge sider – og sĂĽ var flertallet vĂŚk.

Der blev sĂĽ vedtaget en ‘solidarisk’ spildevandsplan, hvor solidariteten bestod i at lade den halvdel af borgerne, som har separatkloakeret, vĂŚre med til at betale for dyre og dĂĽrlige løsninger.

Alle politikere fik fuld indsigt i de tekniske forhold, ingen kan pĂĽstĂĽ, at de ikke kunne forudse, at den nye plan ikke dur.

Alligevel kan man lÌse følgende udtalelse fra Louise Colding Sørensen (S):

“Jeg var ikke opmĂŚrksom pĂĽ, at renseanlĂŚgget var planlagt ud fra en meget højere grad af separatkloakering end det, der er gennemført i dag.”

Dengang var Louise formand for Hillerød Forsyning – nu er hun formand for Natur- miljø og klimaudvalget.

Har vi virkelig politikere, som ikke sĂŚtter sig ind i de sager, de har ansvar for – sager til halve og hele milliarder?

Jeg kan god forstĂĽ, at det er svĂŚrt at indrømme sĂĽ ĂĽbenlys en fejl – men det er bedre end at fortsĂŚtte i en forkert retning.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN