21. juli 2024

Lad os få en skandalefri regering

Mette Frederiksens socialdemokratiske regering trækker et spor af skandaler efter sig. Med en uhørt grad af styringstrang og magtfuldkommenhed slår regeringen flere og flere revner i de værdier, der udgør grundsøjlerne i det danske demokrati.

Ikke siden Anden Verdenskrig har der været så meget virak om Grundlovens paragraffer, som mens Mette Frederiksen har været statsminister.

Og aldrig i danmarkshistorien har vi været vidne til en regering, der ufortrødent tromler hen over de retsstatsprincipper, der er sat i verden for at fungere som bremseklodser for regeringens uindskrænkede magtudøvelse.

En Voxmeter-måling fra september dokumenterer endda, at 44,7 procent af danskerne har fået mindre tillid til retssystemet, politikerne og den offentlige administration de seneste år, mens blot 5,7 procent har fået mere tillid.

Hvis man betragter den enkelte skandale isoleret set, kan man få indtryk af, at de blot er et produkt af tilfældigheder – for fejl kan jo ske for selv den bedste og også for Mette Frederiksen og hendes ministre. Men når man ser på sagerne som helhed, bliver det tydeligt, at skandalerne kan spores tilbage til regeringens måde at lede landet på.

Folkestyret var her, før nogen af os blev født, og det skulle også gerne være her den dag, ingen af os er her mere. Derfor er det afgørende, at vi står vagt om danskernes retssikkerhed og Danmarks demokratiske værdier.

I Liberal Alliance har vi samlet et udpluk af regeringens talrige skandalesager nedenfor:

  • Minkskandalen
  • Skandalen om Forsvarets Efterretningstjeneste
  • Sigtelsen af Claus Hjort Frederiksen
  • Regeringens behandling af medierne
  • Den gradvise udskiftning af ministeriernes neutrale embedsmænd
  • Regeringens udsandheder undergraver den danske tillidskultur
  • Når regeringen kritiseres, skubber den forvaltningen foran sig eller smider embedsmændene under bussen.

Der er brug for en ny regering der leder landet med respekt.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN