20. juli 2024

Det er rød ideologi, at disciplin er et fy-ord

Gymnasierne er gennemsyret af rød ideologi på alle planer.

Det er rød ideologi, at alle skal kunne komme ind. Det er rød ideologi, at en ustruktureret hverdag med tværfag og moduler er bedre end en struktureret hverdag med fag og skema. Det er rød ideologi, at disciplin er et fy-ord. Det er rød ideologi, at hvis der opstår kliker af elever med mellemøstlig baggrund, er det altid danskernes skyld.

Når den røde ideologi kollapser totalt – som den er gjort på Det Åbne Gymnasium i København – er den første reaktion fra det røde systems mænd og kvinder (det vil sige ledelse, tillidsmand og elevråd), at lyve om forholdene og tildække sandheden. Plus selvfølgelig: At mistænkeliggøre de to whistleblowere, der står frem i Berlingske 24-10-22.

De to whistleblowere har selvfølgelig ret. For det hele er blevet afdækket før – hvor det røde systems mænd og kvinder også lagde ud med at benægte, at der kunne være problemer med at opretholde disciplinen, hvis man underviste i bestemte emner i gymnasiet. Det viste sig senere, at det selvfølgelig var sandt. For eksempel kunne selveste statsministeren i folketingssalen i januar 2020 berette om en episode på et gymnasium på den københavnske vestegn, hun som justitsminister havde besøgt lige efter de to terrorangreb i København i februar 2015. Her brokkede en gruppe elever med mellemøstlig baggrund sig højlydt over, at anslagene blev betegnet som terror. De mente, at det var de sædvanlige forsøg på at mistænkeliggøre mennesker fra Mellemøsten.

Det er ikke kun på gymnasierne, vi i denne tid oplever, at den røde ideologi bryder sammen. Når et plejehjem i Køge bryder totalt sammen, og det kommer frem, at beboerne ydmyges af personale, der ikke laver dagens gerning, er det også et sammenbrud for den røde ideologi. Der skal stilles kontante krav til medarbejderne – i modsætning til, hvad den røde ideologi siger. Dårlige medarbejdere skal prompte afskediges – i modsætning til, hvad den røde ideologi siger. Dårlige ledelser ligeså – også i modsætning til den røde ideologi. Elendige institutioner skal lukkes, så det i realiteten svarer til, at de er gået konkurs – i modsætning til, hvad den røde ideologi siger. Og så skal borgerne frit kunne vælge et privat tilbud, hvor udgangspunktet er, at ældre medborgere skal have en værdig og medmenneskelig behandling i deres sidste hjem. Men reaktionen er forudsigeligt rød, ligesom på Det Åbne Gymnasium: whistlebloweren hjemsendes. Hvor det selvfølgelig burde være ledelse og medarbejdere, der blev fyret på gråt papir.

Valgkampen flimrer, og det er nærmest ikke til at finde ud af, hvad den handler om. Jeg ville ønske, at så mange som muligt inden valgdagen indså, at det er nødvendigt at bryde med den røde ideologi. Gymnasierne ville simpelthen være bedre, hvis de var baseret på borgerlige idéer som, at man skal opfylde både faglige og menneskelige krav for at komme ind. At udgangspunktet for dagligdagen er en rimelig grad af voksen arbejdsdisciplin. At udgangspunktet for dagligdagen er de klassiske fag, der i sig selv er en form for dannelse. Plejehjem ville være bedre, hvis de var baseret på borgerlige idéer som, at ikke alle kan arbejde på et plejehjem. At ikke alle former for adfærd er acceptabel blandt medarbejderne. At det i udgangspunktet er voksne menneskers private hjem, man som medarbejder træder ind i. Og at udgangspunktet for medarbejderne altid må være respekt for de mennesker, hvis hjem man træder ind i.

Vælg rigtigt den 1. november. Vælg borgerligt. Vælg Liberal Alliance.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN