21. juli 2024

Hvad fatter gør er altid det rigtige - eller er det?

“Jeg ved ikke, hvor mange af jer, der på stående fod kan huske det eventyr af H.C. Andersen, der hedder ”Hvad fatter gør, er altid det rigtige”. Så nu løber jeg lige handlingen igennem. Jeg skal nok gøre det hurtigt.”

Hurtig, det blev gennemgangen af handlingen ikke, idet taleren, Liberal Alliances spidskandidat i Sydjyllands Storkreds, Henrik Dahl, heller ikke til landsmødet i 2021 manglede ord 🙂 Jeg sad faktisk og blev lidt irriteret: hvorfor brugte han  så megen tid på det eventyr?

Jeg glemmer ALDRIG det øjeblik, hvor det gik op for mig, at det jo var en rammende beskrivelse af, hvordan vores folkeskole har udviklet sig fra 1950-erne og frem til i dag; fra en faglig skole, hvor stort set alle fik lært at læse, skrive og regne til i dag, hvor bl.a. folkeskolereformens mål om, at 80% skulle være gode til at læse og regne, ikke er indfriet på et eneste klassetrin.

Fra Liberal Alliance blev der advaret mod reformen, men flertallet lyttede ikke. De lod sig endnu engang besnære af alle de smarte ord og ville jo ikke virke gammeldags og uvidende; igen har H.C. Andersen ikke levet forgæves; hans eventyr “Kejserens Nye Klæder” leverer et rammende og tragisk  billede af alt for meget, der er foregået på undervisningsområdet siden 1975.

Jeg har selv undervist unge  i foreløbigt 29 år, og mit professionelle hjerte græder, når jeg igen og igen konfronteres med problemer med basal regning, som min mormor med 7 års skolegang bag sig aldrig aldrig har haft.

Dette og meget andet er et kæmpe svigt af vore børn og unge. Alle med ansvar for folkeskolereformen, såvel forskere, politikere og embedsmænd, bør reflektere over, hvorvidt de er de rette til at udvikle  fremtidens folkeskole.

Lotte Roed fra de Radikale er, efter at have undskyldt for folkeskolereformen (hvilket jeg dog må indrømme aldrig at have hørt nogen gøre før) straks sprunget op på hesten igen, med ideer til nye ændringer.

Lad os håbe for vore børn og unges skyld, at hesten ikke viser sig at være lavet af  rådne æbler.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN