20. juli 2024

Løft lige lønnen 

Det starter med lønnen! Vi kan ikke genoprette vores velfærdssamfund uden en fair og lige løn. Og nu åbner regeringen endelig op for at tale om løn – og anerkender dermed også, at velfærdskrisen er et politisk problem, som kræver politisk handling.

Sygeplejerskerne, pædagogerne, SOSU’erne, socialrådgiverne og resten af velfærdens helte fortjener et mærkbart lønløft! Derfor kan Mette Frederiksens åbning for højere løn til de velfærdsprofessionelle blive et vendepunkt! Det giver håb for velfærden og for fremtiden.

Flere vil nok hævde, at meldingen kun kommer, fordi at der snart er valg. Det er muligvis sandt. Men det kunne også være, at statsministeren faktisk har indset, at vi som land er i en kæmpe krise. Måske er det en kombination?

For mig og for Enhedslisten er årsagen egentlig ligegyldig, for det vigtigste må være, at ordene bliver fulgt op af handling og løfterne bliver holdt. Det er intet mindre end fundamentet under vores velfærdssamfund der er på spil. Uden ligeløn og et lønløft i bunden, så frygter jeg, at velfærden knækker. Personaleflugten vil fortsætte og de faldene ansøgertal til velfærdsuddannelserne vil være svære at vende.

Det må ikke ske – udviklingen må og skal vendes! Og derfor vil Enhedslisten stille et helt centralt krav til en rød regering, der ønsker at sidde på Enhedslistens mandater. Der skal afsættes 5 mia. til en lavt- og ligelønspulje. Vi giver ikke op. Velfærdens helte har fortjent en en fair løn!

Christoffer Emil Jexen, Enhedslisten

Folketingskandidat i Nordsjælland


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN