30. maj 2024

Ikke mere udenomssnak!

Ved du, hvorfor de fleste ansatte i velfærden tjener mindre end mange andre offentligt ansatte?

Det gør de, fordi de fleste af deres kolleger er kvinder. I 1969 placerede man nemlig de kvindedominerede fag som sygeplejersker, pædagoger og social- og sundhedsuddannede lavere i lønhierarkiet end tilsvarende mandsdominerede fag.

Det betyder, at det i 2022 stadig er lavtlønnet arbejde at sørge for, at vores små børn har en tryg og udviklende dagligdag. Det samme er det at holde et menneske i hånden, når de dør, at tage sig af vores ældre og at give behandling og omsorg, når vi bliver syge.

Det er helt skævt og det skal vi lave om på! I Enhedslisten har vi i 15 år kæmpet for ligeløn. Det har vi gjort imens de andre partier har siddet på deres hænder og stemt os ned.

Derfor skruer vi nu bissen på og har meddelt Mette Frederiksen, at hvis hun efter et valg vil fortsætte på vores mandater, så skal der indskrives en lavt- og ligelønspulje på 5 milliarder kroner i et nyt forståelsespapir.

Der er ikke brug for mere udenomssnak og venten på kommissioner. Der er brug for handling. Vores tålmodighed er brugt op!


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN